Search by category:
Egyéb kategória

Könyv- és növénycsere Alsószeliben

Könyv- és növénycsere Alsószeliben

Tornyai Bianka

2024. 04. 22., h – 15:20

Alsószeli |

Könyv- és növénycserét, vagyis swapot szerveztek az alsószeli kultúrházban a hétvégén. A kezdeményezés lényege, hogy a feleslegessé vált könyvek, valamint virágok, palánták új gazdára találjanak.

Első alkalommal szerveztek könyv- és növénybörzét Alsószeliben. A kultúrház udvarán felállított sátorban a növények, az épület nagytermében pedig a könyvek között lehetett válogatni. Az ötletgazda Pukkai Judit lapunknak elmondta, hasonló kezdeményezéseket lehet látni a környéken, főként a városokban. 

Ugyanúgy, ahogy a ruha-swapokat, vagyis cseréket megszerveztük korábban, ki akartuk próbálni, mit lehet kezdeni faluhelyen a könyv- és növénybörzével. Szerencsére vannak, akiknek megtetszett az ötlet és elhozták az otthon felhalmozódott többletüket. Teljes mértékben ingyenesen lehet válogatni, cserélgetni” 

– magyarázta Pukkai Judit. Az önkormányzat vállalta, hogy a kimaradt növények közül az évelőket átveszi és elülteti a faluban, a többi pedig a komposztálóba kerül. Mivel a helyi könyvtár tele van, nem tudja befogadni a kimaradt könyveket, ezért a börze végeztével minden könyvtulajdonosnak haza kellett vinnie a kimaradt köteteket. A pozitív visszajelzések alapján a szervezők valószínűnek tartják, hogy bizonyos idő elteltével megismétlik a swapot, amelynek lényege, hogy csökkenjen az új termékek állandó vásárlása, helyette új gazdára találjanak a tárgyak.

Read More

Post Comment