Search by category:
Egyéb kategória

Ezzel a házilag készített oldattal tökéletesen tisztára moshatja a bolti zöldségeket és gyümölcsöket

Ezzel a házilag készített oldattal tökéletesen tisztára moshatja a bolti zöldségeket és gyümölcsöket

Mészáros Richárd

2024. 04. 24., sze – 11:11

Ön alaposan megtisztítja a gyümölcsöket és zöldségeket, vagy csak gyorsan leöblíti őket? Készítsen otthoni tisztítóoldatot, amely segít eltávolítani az összes szennyeződést!

A zöldségeket és gyümölcsöket étkezés előtt mindig alaposan meg kell tisztítani. Ennek oka egyszerű: a terményeket gyakran peszticidekkel kezelik, hogy megvédjék őket a kártevőktől és betegségektől.

A gyümölcsök alapos mosása segít csökkenteni a fertőzések kockázatát, mivel a felületükön különféle baktériumok és vírusok találhatók. A csapvíz azonban nem mindig a leghatékonyabb választás, helyette használjon házilag készített tisztítóoldatot.

A legtöbb boltban már kaphatók a gyümölcsök és zöldségek mosására szolgáló termékek, amelyek meghosszabbíthatják azok frissességét. Néhány összetevőből azonban Ön is készíthet kíméletes gyümölcs- és zöldségtisztítót.

100 ml vízre 100 ml almaecetre (ha nem tart otthon almaecetet, a sima ecet is megteszi)100 ml citromlére

A hozzávalókat öntse egy edénybe, esetleg egy szórófejes flakonba, és keverje őket össze alaposan. Ezt követően permetezze a keveréket a gyümölcsre, hagyja hatni néhány percig, majd mossa le az oldatot alaposan.

(Zahradkár)

Read More

Post Comment