Search by category:
Egyéb kategória

Orosz drónok borítottak lángba egy szállodát Mikolajivban

Orosz drónok borítottak lángba egy szállodát Mikolajivban

Kulcsár Péter

2024. 04. 28., v – 16:53

Orosz drónok találtak el és borítottak lángba vasárnap kora reggel egy szállodát a dél-ukrajnai Mikolajiv városában, illetve károkat okoztak a helyi energetikai infrastruktúrában is – közölte Vitalij Kim, Mikolajiv megye kormányzója.

Kim szerint a drónok komoly károkat okoztak az épületben, de a tüzet időközben sikerült eloltani. Hozzátette, hogy a támadásban megrongálódott a távhőszolgáltatás is, de részleteket erről nem közölt. A kormányzó szerint nem voltak áldozatok.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint a csapás célpontja egy mikolajivi hajógyár volt, amelyben távirányítású tengeri drónokat szereltek össze. Az orosz közlés szerint célpont volt egy hotel is, amelyben az ukrán erők oldalán harcoló, „angolul beszélő zsoldosokat” szállásoltak el. A jelentés Szergej Lebegyevre hivatkozott, akit a hírügynökség a térségben működő oroszbarát gerillák tevékenységének koordinátoraként mutatott be.

Ukrán tisztségviselők szerint legkevesebb hét civil sebesült meg a vasárnapra virradóra végrehajtott orosz tüzérségi támadásokban.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról számolt be, hogy a helyzet a frontvonalon súlyosbodott, az ukrán erőknek legalább három helyen – Berdicsitől, Szemenyivkától és Novomihajlivkától nyugatra – új hadállásokba kellett visszavonulniuk.

A több mint ezer kilométer hosszú frontvonalon az utóbbi hetekben a leghevesebb harcok Donyeck és Harkiv régiókban dúltak.

Read More

Post Comment