Search by category:
Egyéb kategória

A kelet- és közép-szlovákiai iskolákban is bombariadó van

A kelet- és közép-szlovákiai iskolákban is bombariadó van

Mészáros Richárd

2024. 05. 07., k – 11:54

Bombariadó van Eperjes , Kassa és Besztercebánya megye iskoláiban is – tájékoztatott a rendőrség.

„A rendőrök ellenőrzik a bejelentéseket, és mindent megtesznek a gyerekek biztonságáért” – mondta Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

A kassai rendőrség nem közölt részleteket a biztonsági intézkedésekről és arról, hogy ezek mely iskolákat érintik. „A rendőrség ellenőrzi a beérkezett bejelentéseket, az érintett iskolákat kiürítik, ezért arra kérjük a lakosságot, tartsák be a rendőrség utasításait” – mondta Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője. A lakosságot arra kérik, ne essenek pánikba. A rendőrök mindent megtesznek a gyerekek biztonságáért – mondta.

Az iskola tájékoztatta a szülőket, és arra kérték őket, kövessék az utasításokat, vagy ha lehetséges, mielőbb vigyék haza a gyereket” – mondta Ivanová.

A rendőrség tájékoztatása szerint kedden reggel érkezett a bejelentés, hogy bomba fog robbanni Pozsony, Nagyszombat, Zsolna, Trencsén és Nyitra megye több iskolájában is. Több iskolaépületet is ellenőriznek a rendőrök. Amint a helyzet lehetővé teszi, további tájékoztatást adnak az ügyben.

Read More

Post Comment