Search by category:
Egyéb kategória

Több mint kétszáz szlovákiai iskola kapott fenyegető üzenetet

Több mint kétszáz szlovákiai iskola kapott fenyegető üzenetet

Mészáros Richárd

2024. 05. 07., k – 12:11

Szlovákia-szerte több mint kétszáz szlovákiai iskola kapott bombával fenyegető üzenetet kedd reggel, az ügyet a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) is vizsgálja.

Amint arról korábban beszámoltunk, kedd reggel Pozsony, Nagyszombat, Zsolna, Trencsén és Nyitra megye több mint kétszáz oktatási intézménye kapott bombával fenyegető üzenetet. Az érintett iskolák épületeit jelenleg is ellenőrzik a rendőrök.

A rendőrség arról biztosított, hogy a fenyegetéssel összefüggésben több intézkedést is foganatosított, a vizsgálatba a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egységei, valamint további rendőrségi egységek, tűzszerészek, kutyás rendőrök és a kerületi igazgatóságok egységei is bekapcsolódtak. Az e-mail forrásának felderítésébe további biztonsági szolgálatok, valamint külföldi partnerek is részt vesznek.

A Markíza arról ír, hogy a fenyegető e-mail-üzenetet szlovák nyelven, orosz e-mail címről írták. A halálos fenyegetést tartalmazó névtelen üzenetben az iszlám vallást és Allahot említik. 

A kedd reggel szétküldött üzenet szövege, amelyet Szlovákia-szerte több iskola is megkapott, nem egyezik meg azzal a pénteki üzenettel, amit Pozsony megye több mint 120 iskolája kapott. Mindkét esetben terrorcselekmény különösen súlyos bűntette miatt indult eljárás, amiért az elkövető 20-tól 25 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtható.

Névtelen bejelentést követően az Általános Hitelbank (VÚB) fiókjaiban is bombariadót tartottak. A legtöbb bankfiókot az ellenőrzés után már kinyitották.

Read More

Post Comment