Search by category:
Egyéb kategória

A belügyminisztérium szerint nincs ok arra, hogy csütörtökön zárva maradjanak az iskolák

A belügyminisztérium szerint nincs ok arra, hogy csütörtökön zárva maradjanak az iskolák

Kulcsár Péter

2024. 05. 08., sze – 12:31

Egyelőre nincs oka arra, hogy csütörtökön zárva maradjanak az iskolák – jelentette ki a szerdai kormányülés előtt a belügyminisztérium államtitkára, Lucia Kurilovská.

Kurilovská biztosította a lakosságot, hogy mind a belügyi, mind az oktatási tárca alaposan foglalkozik a helyzettel. A szerdai bombafenyegetések kapcsán Lengyelországban és a balti országokban is vizsgálódtak, és egy lehetséges orosz szálat szintúgy ellenőriztek.

Ahogyan az oktatási minisztérium tisztviselőivel is megbeszéltük, jelenleg nincs olyan helyzet, hogy a gyerekeknek csütörtökön ne kelljen iskolába menniük. Kedden több mint 1300 fenyegető e-mailt és bombajelentést kaptunk az oktatási intézményekkel kapcsolatban

– erősítette meg az államtitkár.

Kurilovská hozzátette, szerencsére az ünnepnapnak köszönhetően ma már nem történt semmi, ennek ellenére az operatív egységek fokozott készültségben vannak.

Kedden nemcsak iskolákban, hanem bankokban és elektronikai üzletekben is bombát jelentettek ismeretlenek, emiatt rengeteg épületet evakuáltak, a tanítás pedig szünetelt.

Read More

Post Comment