Search by category:
Egyéb kategória

HIVATALOS: Csütörtökön folytatódik az oktatás az iskolákban

HIVATALOS: Csütörtökön folytatódik az oktatás az iskolákban

Kulcsár Péter

2024. 05. 08., sze – 12:37

Visszatérhetnek a diákok az iskolába, megszűnt a bombaveszély – tájékoztatott az oktatási minisztérium.

A rendőrség minden olyan iskolát ellenőrzött, ahol bombát jelentettek. A rendelkezésünkre álló információk szerint a gyerekek nincsenek közvetlen veszélyben, így nem szükséges az iskolák bezárásához folyamodni

– olvasható a minisztérium közleményében.

A rendőrség előzetes megállapításai alapján kibertámadásról, illetve hibrid fenyegetésről lehetett szó, ám biztosat csak a jelenleg is folyamatban lévő nyomozást követően tudnak mondani.

Köszönjük minden igazgatónak, tanárnak és iskolai dolgozónak a felelősségteljes hozzáállást és a segítséget a válsághelyzet kezelésében. Köszönet illeti a rendőrséget a professzionális hozzáállásért, a támogatásért és az együttműködésért, valamint a szülőket a megértésért és a bizalomért

– mondta Tomáš Drucker (Hlas) oktatási miniszter.

A tárcavezető hozzátette, az illetékes szervek figyelemmel kísérik a helyzetet, és készek minden szükséges intézkedést megtenni a szlovákiai oktatási rendszer biztonságának és integritásának megőrzése érdekében.

A rendőrség keddi nyilvántartása szerint összesen 1323 iskolában volt bombariadó.

Mint elmondták, Pozsony megyében 110 iskolát érint az ügy, Trencsén megyében 148-at, Nyitra megyében pedig 232-t. Nagyszombat megyében 119 iskolában van bombariadó, Eperjes megyében 176-ban, Kassa megyében pedig 216-ban. Besztercebánya megyében ez a szám 94, Zsolna megyében pedig 228.        

Délután három óráig további 110 bankfiók és 40 elektrontechnikai szaküzlet kapott fenyegető üzenetet.

(TASR)

Read More

Post Comment