Search by category:
Egyéb kategória

Holnaptól rendőrök fogják ellenőrizni az alap- és középiskolákat

Holnaptól rendőrök fogják ellenőrizni az alap- és középiskolákat

Kulcsár Péter

2024. 05. 08., sze – 14:33

Csütörtökön országszerte rendőrök fogják ellenőrizni az alap- és középiskolákat – jelentette be a belügyminisztérium államtitkára, Lucia Kurilovská.

A keddi fenyegető e-mailek után egyetlen épületben sem találtak a szakemberek robbanóanyagot. Összesen 1544 iskolában volt bombariadó – tette hozzá Kurilovská.

Rastislav Polakovič országos rendőrfőkapitány-helyettes szerint valószínűleg kibertámadásról volt szó. Az e-mailes bejelentéseken kívül a hatóságokat telefonos fenyegetésekkel kapcsolatban is értesítették.

„Ekkora mértékű és ilyen jellegű támadást még sosem regisztráltunk” – mondta az államtitkár.

Az üzenetek nagy száma miatt a bűntett terrorcselekménynek minősül, így az elkövető 20-tól 25-évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Amennyiben nem egy ember, hanem egy csoport áll az ügy mögött, a tagokat akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

Kurilovská hangsúlyozta, minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják a tettest. „A digitális nyomok rögzítve vannak, így rá lehet bukkanni” – közölte az elkövető kilétének felderítése kapcsán az államtitkár.

(TASR)

Read More

Post Comment