Search by category:
Egyéb kategória

Sürgősségi kórházat állít fel a Gázai övezetben a vöröskereszt

Sürgősségi kórházat állít fel a Gázai övezetben a vöröskereszt

Kulcsár Péter

2024. 05. 14., k – 11:32

Sürgősségi tábori kórházat nyit a Gázai övezet déli részén a Nemzetközi Vöröskereszt és társaságai kedden, válaszul a Rafah elleni izraeli offenzíva miatt kialakuló elsöprő léptékű egészségügyi igényekre a Gázai övezet déli részén – jelentette be kedden a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC).

A Gázai övezetben számos egészségügyi intézmény felfüggesztette tevékenységét a fokozódó izraeli légicsapások miatt, az orvosok pedig elmenekültek az övezet nagyobb kórházaiból.

„A Gázai övezetben élők nehezen jutnak olyan orvosi ellátáshoz, amelyre sürgősen szükségük lenne, részben az egészségügyi szolgáltatások iránti elsöprő igény és a működőképes egészségügyi létesítmények csökkenő száma miatt” – közölte az ICRC, hozzátéve, hogy az övezetben dolgozó orvosok és nővérek éjt nappallá téve dolgoznak, de már így is túllépték teljesítőképességük határát.

Az új létesítmény naponta körülbelül 200 ember ellátására lesz képes, sürgősségi sebészeti ellátást nyújt, tömegbalesetek sérültjeinek ellátására lesz képes, és emellett gyermekgyógyászati és más szolgáltatásokat is kínál – fejtette ki az ICRC.

Az egészségügyi személyzetnek olyan betegek ellátásra kell felkészülnie, akik súlyos sérülésekkel, járványveszélyt jelentő fertőző betegségekkel és olyan kezeletlen krónikus betegségek miatt kialakult szövődményekkel érkeznek a kórházba, amelyeket napokkal korábban kellett volna ellátni – tette hozzá a szervezet.

Kanadából, Németországból, Norvégiából és Japánból a személyzetet és a felszerelést biztosítja.

Read More

Post Comment