Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: A gyűlöletkeltő retorika gyűlöletből fakadó tettekhez vezet

Čaputová: A gyűlöletkeltő retorika gyűlöletből fakadó tettekhez vezet

Mészáros Richárd

2024. 05. 15., sze – 18:10

A társadalomban tapasztalható gyűlölködő retorika gyűlöletből fakadó tettekhez vezet – jelentette ki Zuzana Čaputová köztársasági elnök a Robert Fico miniszterelnök (Smer) elleni támadásra reagálva. A demokrácia elleni támadásnak nevezte a történteket. Mindenféle erőszak elfogadhatatlan – mondta az államfő, és azt kérte, senki ne alkosson elhamarkodottan véleményt a történtekkel kapcsolatban.

„Sokkolt, ami történt. Mindannyiunkat sokkolt a Robert Fico miniszterelnök elleni szörnyű és alattomos támadás. Olyasmi történt, aminek a súlyosságát még fel sem tudjuk fogni. A miniszterelnök elleni fizikai támadás elsősorban támadás egy ember ellen, de egyben a demokrácia elleni támadás is” – fogalmazott az államfő az elnöki palotában elmondott beszédében.

A gyűlöletkeltő retorika megállítására szólított fel az államfő, és hozzátette, a rendőrség később részletes tájékoztatást fog adni az esetről. „Addig is, kérem, ne ítélkezzünk elhamarkodottan, és gondoljuk át, mi a legfontosabb. Jelenleg az a legfontosabb, hogy Robert Fico minél hamarabb felépüljön” – zárta a köztársasági elnök.

Read More

Post Comment