Search by category:
Egyéb kategória

Haláleset a leendő államfő családjában

Haláleset a leendő államfő családjában

Juhász Katalin

2024. 05. 23., cs – 15:00

Peter Pellegrini ezekben a napokban élete talán legnehezebb időszakát éli. Elveszítette édesapját, aki hosszú ideje súlyos betegséggel küzdött. 

Pellegrini, akit júniusban hivatalosan is országunk következő államfőjévé iktatnak be, jelenleg nagy szomorúságot él át. Elveszítette egyik szülőjét. Információink szerint édesapja, Otto egy pozsonyi kórházban halt meg. „Nagyon fogsz hiányozni nekünk. Szeretet és hála mindenért, búcsúzunk tőled. Nyugodj békében” – írta Pellegrini az egyik közösségi oldalon.

A parlament volt elnökének édesapja hosszú ideje betegeskedett. Az elnökválasztás első fordulóját, amelyben fia is jelölt volt, kórházban kellett töltenie. „Szerettük volna édesapámat is elvinni szavazni, de kórházban van, ezért egy hordozható urnába dobja majd bele a voksát” – mondta akkor Pellegrini, aki édesanyja, Eva és nővére kíséretében érkezett a szavazóhelyiségbe. Aznap délután Peter Pellegrini még egyszer felkereste édesapját a kórházban. 

Korábban is rendszeresen látogatta szüleit a Besztercebánya melletti Králiky faluban. Ott mindig jól kipihenhette magát, és a festői hegyek között menedéket talált a rohanó világ elől. A helyiek tisztességes, udvarias embernek tartják. 

A Pellegrini-szülők is gyakran meglátogatták fiukat Pozsonyban, különösen mostanában. Vagy a Duna-parti lakásában szálltak meg, vagy Vezekényben töltötték az időt, Petr Nahliknak, a Voice magazin egyik főnökének villájában. Ez több kényelmet és nyugalmat adott nekik. „Anya, apa, nagyon szeretlek benneteket, és hálás vagyok minden veletek töltött pillanatért. Mindent nektek köszönhetek. Barátaim, ti is köszönjétek meg a szüleiteknek mindazt, amit eddigi életetek során értetek tettek, és legyen szép az Anyák napja” – írta közösségi oldalán a megválasztott államfő. 

Read More

Post Comment