Search by category:
Egyéb kategória

Motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh államfő

Motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh államfő

Kulcsár Péter

2024. 05. 24., p – 12:58

Pénteken reggel kiengedték a prágai Központi Katonai Kórházból, ahol az éjszaka folyamán megfigyelés alatt tartották az előző nap motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh köztársasági elnököt – jelentette be a cseh elnöki hivatal az X-en.

A hivatal csütörtökön este számolt be arról a közösségi médiában, hogy az államfő motorbalesetet szenvedett; sérülései nem súlyosak, de néhány napra kórházi megfigyelés alatt tartják Prágában.

A baleset zárt versenypályán történt, ezért a rendőrség nem kezeli közlekedési balesetként, és nem indított vizsgálatot az ügyben.

Az elnöki hivatal pénteki közleményében arról írt, hogy Pavel a terepmotorozást gyakorolta a versenypályán, és lassan motorozott, amikor a baleset történt.

Hozzáfűzték, hogy az elnök jelenleg otthonában lábadozik, jövő heti programjait nem befolyásolja a baleset, és tervezett külföldi útját sem halasztja el.

A 62 éves Petr Pavel tavalyi köztársasági elnökké választása óta sem hagyott fel a motorozással. Pavel, aki korábban a cseh hadsereg vezérkari főnöke volt, köztudottan kitűnő fizikai állapotnak örvend, februárban például ejtőernyőzött.

Read More

Post Comment