Search by category:
Egyéb kategória

Idén már öt olyan esetet vizsgáltak az orvosok, amikor gyerekek használtak HHC-t

Idén már öt olyan esetet vizsgáltak az orvosok, amikor gyerekek használtak HHC-t

Kulcsár Péter

2024. 06. 03., h – 20:31

Idén eddig öt olyan esetet vizsgáltak a pozsonyi gyermekkórház (NÚDCH) orvosai, amikor gyerekek használtak HHC-t.

„A páciensek mondták azt, hogy ilyen anyagot vettek be. De lehet, hogy jóval több ilyen eset van” – tájékoztatta a TASR-t Dana Kamenická, a kórház szóvivője.

Hozzátette, hogy a sürgősségi ambulancián hetente átlagosan két olyan esettel találkoznak, amikor gyerekek fogyasztottak kábítószert. „Leggyakrabban zavartsággal, súlyos fáradtsággal, ájulás előtti állapotban kerülnek a sürgősségire. Ha mérgezés gyanúja merül fel, vér- és vizeletvizsgálatot végzünk, hogy kiderítsük, milyen kábítószert, és milyen mennyiségben vett be a gyerek” – mondta a szóvivő.

Május végén a kormány jóváhagyta a kábítószerek és pszichotróp anyagok listájának bővítését célzó törvénytervezetet. A javaslat tartalmazza a HHC-t, a HHC-P-t és a HHC-O-t, amelyeket Szlovákiában speciális automatákból lehet megvásárolni. Az egészségügyi minisztérium már korábban kijelentette, hogy a tiltott anyagok közé kell sorolni ezeket az anyagokat, amit főleg azzal indokolt, hogy kockázatot jelenteken a gyerekekre és a fiatalokra, akik jelenleg szabadon hozzáférhetnek ezekhez az anyagokhoz.

Read More

Post Comment