Search by category:
Egyéb kategória

Meghalt a rendőr, akit szolgálat közben késelt meg egy ámokfutó egy németországi rendezvényen

Meghalt a rendőr, akit szolgálat közben késelt meg egy ámokfutó egy németországi rendezvényen

Kulcsár Péter

2024. 06. 03., h – 09:59

Elhunyt a kórházban az a rendőr, akit a németországi Mannheimben késeltek meg, miközben fellépett a támadó ellen. A késelőt egyelőre nem tudták kihallgatni a hatóságok.

A támadás pénteken történt a Pax Europa Polgári Mozgalom (BPE) rendezvényén. A támadó egy sötét, kapucnis kabátban érkezett a helyszínre, majd megkéselte az egyik fellépőt, az iszlám és- bevándorlásellenes aktivistát, Michael Stuerzenbergert. Többen megpróbálták megfékezni az elkövetőt, köztük egy rendőr is, ám a támadó őt is megszúrta. A rendőrt nyaktájékon érte a kés.

A 29 éves rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, s azonnal sürgősségi műtétet hajtottak rajta végre, majd mesterséges kómába helyezték. Ám június 2-án délután belehalt a sérüléseibe. Halálhírét a a karlsruhei német főügyészség, a mannheimi rendőr-főkapitányság és Baden-Württemberg tartomány bűnügyi hivatala közölte. Kiemelték: „Egy olyan rendőrt gyászolunk, aki az életét áldozta a biztonságunkért”.

Az elkövető egyelőre nincs kihallgatható állapotban, hiszen miután a rendőri felszólítás után sem dobta el a kést, a hatóság emberei tüzet nyitottak rá.

Több hírforrás szerint egy 25 éves afgán férfiről lehet szó, akinek az indítékait még nem sikerült tisztázni. Úgy tudják, hogy a késelő Afganisztánban született, s 2014-ben, még fiatalkorúként költözött Németországba. A feleségével és két gyerekével élt együtt Heppenheim településen. Korábban egyébként nem volt dolga a rendőrséggel.

(Blikk)

Read More

Post Comment