Search by category:
Egyéb kategória

PS: A Smer a választók mozgósítására használja a kormányfő elleni merényletet

PS: A Smer a választók mozgósítására használja a kormányfő elleni merényletet

Kulcsár Péter

2024. 06. 03., h – 15:13

A Smer arra használja ki a Robert Fico (Smer) kormányfő elleni merényletet, hogy mobilizálja a választóit – mutatott rá hétfői sajtótájékoztatóján az ellenzéki PS. A mozgalom szoros eredményre és a korábbiaknál magasabb részvételre számít az EP-választáson.

„Meggyőződésem, hogy most sokkal magasabb lesz a részvétel, mint a korábbi EP-választásokon, és rendkívül szoros eredmény születik” – jelentette ki Michal Šimečka, a PS elnöke. Hozzátette, a kormánypártok, és különösen a Smer arra használja ki a kormányfő elleni merényletet, hogy befeketítse az ellenzéket, az újságírókat és a kormány politikája ellen tiltakozó embereket. Leszögezte, hogy a PS Európa-barát Szlovákiát akar, és mindenkit szavazásra biztatott.

Ódor Lajos, a PS listavezetője kijelentette, a Smer kelet felé tolja az országot. „Mindenben az autoriter vezetők kézikönyve szerint jár el, és minden intézményt az ellenőrzése alá akar vonni. Mi mindent megteszünk, hogy ezt megakadályozzuk, és megmaradjon az intézmények függetlensége” – mondta Ódor. A Smer fő jelszava, a béke kapcsán rámutatott, hogy a párt nem békét akar, hanem odadobná Putyin rendszerének Ukrajnát.

Read More

Post Comment