Search by category:
Egyéb kategória

Djokovicra térdműtét vár, kihagyhatja Wimbledont

Djokovicra térdműtét vár, kihagyhatja Wimbledont

Mészáros Richárd

2024. 06. 05., sze – 16:28

Térdműtét vár Novak Djokovicra, aki címvédőként és világelsőként visszalépett kedden a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntője előtt.

A L’Equipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy a szerbek 24-szeres Grand Slam-bajnokát szerda reggel operálják meg Párizsban. Utána legalább háromhetes kényszerpihenő következik, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy elinduljon a július 1-jén rajtoló wimbledoni tornán.

Egyelőre az is kétséges, hogy a 37 éves klasszis megfelelő állapotban lesz-e a párizsi olimpiára, melynek teniszversenye július 27-én kezdődik, ugyancsak a Roland Garros salakpályáin. Az év elején bejelentette, hogy idei legfontosabb célja a Grand Slamek mellett az olimpiai aranyérem, amely még hiányzik a gyűjteményéből – 2008-ban bronzérmes volt Pekingben.

Djokovic a jobb térdében keletkezett részleges szalagszakadás miatt jelezte, hogy nem tud kiállni szerdán a norvég Casper Ruud elleni mérkőzésre. A visszalépésével egyszersmind eldőlt, hogy hétfőtől a januárban Australian Open-győztes Jannik Sinner ugrik a világranglista élére, és az ATP-rangsorban ő lesz az első olasz éllovas.

Read More

Post Comment