Search by category:
Egyéb kategória

Josep Borrell: ki kell vizsgálni a gázai iskolát ért légicsapással kapcsolatos híreket

Josep Borrell: ki kell vizsgálni a gázai iskolát ért légicsapással kapcsolatos híreket

Mészáros Richárd

2024. 06. 06., cs – 20:25

A palesztinok lakta Gázai övezetből érkező jelentések továbbra is azt jelzik, hogy ártatlan civilek százezrei  még mindig erőszak és szenvedések közepette élnek; ezeket a megdöbbentő híreket független vizsgálatnak kell alávetni – írta az X-en közzétett bejegyzésében Josep Borrell kül-és biztonságpolitikáért felelős európai uniós főképviselő.

Borrell arra reagált, hogy Izrael csütörtökön támadásokat hajtott végre palesztin célpontok, köztük egy iskolaépületben rejtőző, feltételezett iszlamista fegyveresek ellen a Gázai övezet középső részén. Az ENSZ gázai segélyszervezete, az UNRWA azt közölte, hogy egyik iskolájának épületét érte légicsapás, és ebben több mint harminc palesztin vesztette életét, köztük legalább 27 civil.

Az izraeli hadsereg szerint a Hamász és az Iszlám Dzsihád terrorszervezet Nuhba nevű kommandós egységének olyan fegyveresei használták saját céljaikra az iskolaépületét, akik részt vettek október 7-én az Izrael Gázai övezettel szomszédos települései elleni gyilkos támadásban.

Read More

Post Comment