Search by category:
Egyéb kategória

Kora este tetőzhet a Duna Komáromnál

Kora este tetőzhet a Duna Komáromnál

Mészáros Richárd

2024. 06. 06., cs – 11:14

A Duna szlovákiai alsó folyásánál további enyhe vízszintemelkedéssel számol csütörtökön a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), kora este várható a tetőzés Medvénél és Komáromnál. Feljebb a folyón várhatóan megkezdődik a lassú apadás.

„A Duna ausztriai és németországi vízgyűjtő területén enyhe eső volt az elmúlt 12 órában, 5-8 milliméternyi csapadék esett. A szlovákiai szakasz felső részén hosszú tetőzés várható” – közölte az intézet.

Dévénynél csütörtökön 9 órakor 697 centimétert mértek, Pozsonyban (Bratislava) 750-et. Lejjebb a folyón még emelkedik a vízszint, Medvénél 715, Komáromnál 609, Párkánynál 517 centiméteres a vízállás.

A Morva folyón már lassú apadásra számítanak a meteorológusok, Dévényújfalunál (Devínska Nová Ves) 575 centimétert mértek.

A Szlovák Vízgazdálkodási Vállalatnál továbbra is készenléti helyzet van érvényben – tájékoztatott Marián Bocák szóvivő a dunai helyzettel kapcsolatban. Hozzátette, a meteorológusok nem tudták megmondani, pontosan mennyi csapadék várható az elkövetkező napokban, ezért a vállalat nem számít gyors apadásra – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkünk

Károly Zsolt helyszíni felvételei Komáromból.

Read More

Post Comment