Search by category:
Egyéb kategória

New York kormányzója váratlanul elhalasztotta a New York városába tervezett dugódíj bevezetését

New York kormányzója váratlanul elhalasztotta a New York városába tervezett dugódíj bevezetését

Mészáros Richárd

2024. 06. 06., cs – 09:19

New York állam kormányzója meghatározatlan időre elhalasztotta az autós behajtási díj bevezetését New York városában szerdán, alig négy héttel a tervezett életbe léptetés előtt.

Kathy Hochul videóüzenetben jelentette be a döntést, hogy mégsem lesz 15 dolláros dugódíj azok számára, akik a Manhattan félszigetre szándékoznak gépjárművel behajtani.

A politikus szavai szerint nehéz döntést hozott, aminek érvei között a nagyváros Covid-járvány utáni törékeny gazdasági kilábalását, valamint az emberekre nehezedő inflációt említette.

New York belvárosát érintő behajtási díj terve először 10 éve merült fel, és 5 éve iktatta törtvénybe Andrew Cuomo, az állam akkori kormányzója.

A több milliárd dolláros remélt bevételből a nagyváros metróhálózatának felújítását, valamint a New Yorkot kiszolgáló vasúthálózat korszerűsítését tervezték, a másik indok pedig az éghajlatvédelem volt a károsanyag-kibocsátás mérséklése révén.

Kathy Hochul demokrata kormányzó korábban a dugódíj elkötelezett támogatója volt, miközben Eric Adams, a nagyváros szintén demokrata polgármestere fenntartásait hangoztatta.

A New York-i városi behajtási díj az Egyesült Államokban az első lett volna, és az eredeti tervek szerint július 1-jétől lépett volna életbe.

Read More

Post Comment