Search by category:
Egyéb kategória

Olaf Scholz: Németország nem keveredhet bele a háborúba

Olaf Scholz: Németország nem keveredhet bele a háborúba

Mészáros Richárd

2024. 06. 06., cs – 13:23

Olaf Scholz német szövetségi kancellár csütörtökön ígéretet tett arra, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében Németország ne sodródjon bele az ukrajnai háborúba.

Felelősként mindent meg kell tenni, hogy egyetlen Németországban született gyereknek se kelljen átélnie a háború borzalmait saját országuk területén – jelentette ki Scholz a német szövetségi parlament (Bundestag) alsóházának ülésén, kiemelve; „ez az elsődleges fontosságú szempont”.

A kancellár korábban engedélyezte Ukrajnának, hogy a Németországból kapott fegyvereket oroszországi területen található célpontok ellen is bevesse, annak ellenére, hogy korábban határozottan ellenezte a lépést.

A nemzetközi joggal alátámasztva Németország biztosította Ukrajnát azon jogáról, hogy megvédhesse magát a területe, városai és állampolgárai elleni támadásokkal szemben – jelentette ki Scholz.

Ezért „a nemzetközi jogi kötelezettségekkel összhangban Ukrajna használhatja a tőlünk és a többi szövetségeseitől kapott fegyvereket is” – fogalmazott a kancellár.

Read More

Post Comment