Search by category:
Egyéb kategória

Az euróövezetben és az EU-ban nőtt a foglalkoztatás az első negyedévben, kivéve Szlovákiában

Az euróövezetben és az EU-ban nőtt a foglalkoztatás az első negyedévben, kivéve Szlovákiában

Károly Zsolt

2024. 06. 07., p – 16:23

Az Eurostat időszakosan kiigazított adatokon alapuló becslése szerint az első negyedévben 218 millió ember dolgozott az EU-ban. 

Az euróövezetben és az Európai Unióban az év első három hónapjában nőtt a foglalkoztatás. Erről az Eurostat, az európai statisztikai hivatal számolt be. Az euróövezetben és az EU-ban egyaránt 0,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma az első negyedévben az előző három hónaphoz képest. A tavalyi utolsó negyedévben az euróövezetben 0,3 százalékkal, az EU-ban pedig 0,2 százalékkal nőtt a foglalkoztatás.

Éves összehasonlításban a foglalkoztatás az euróövezetben egy százalékkal, az Unió egészében pedig 0,9 százalékkal nőtt. Az Eurostat időszakosan kiigazított adatokon alapuló becslése szerint az első negyedévben 218 millióan dolgoztak az EU-ban, ebből 169,9 millióan az euróövezetben.

Az uniós tagállamok közül az első negyedévben negyedéves összehasonlításban Romániában (2,4 százalék), Máltán (1,4 százalék) és Portugáliában (1,1 százalék) nőtt a legnagyobb mértékben a foglalkoztatás. Ezzel szemben Lengyelországban (0,6 százalék), Szlovákiában (0,3 százalék) és Svédországban (0,1 százalék) csökkent a foglalkoztatás.

(trend)

Read More

Post Comment