Search by category:
Egyéb kategória

Egy kilométeres, rekordméretű Jókai-palacsintát készítettek a komáromi csapatok (GALÉRIA)

Egy kilométeres, rekordméretű Jókai-palacsintát készítettek a komáromi csapatok (GALÉRIA)

Vataščin Péter

2024. 06. 08., szo – 08:50

Komárom (Magyarország) |

Egészen pontosan 1010 métert tett ki a nagyjából 6200 palacsintából összefűzött étel. A teljesítmény megdöntötte az egybefüggően összetekert palacsinta-kígyó magyarországi méretrekordját. 

Csaknem 30, önkormányzati szervezetek és intézmények, illetve civil szervezetek által alkotott csapatok álltak neki a rekordkísérletnek a dél-komáromi Szabadság téren péntek délután. Keszegh Béla polgármester vezetésével az észak-komáromiak is kivették részüket a munkából, s a készítők sorából nem hiányzott Molnár Attila dél-komáromi városvezető sem. A rekordkísérletre nagyszámú közönség is kíváncsi volt, akik gyakorlatilag teljesen megtöltötték a városháza előtti teret. Habár nem lehetett teljesen kizárni az esőt sem, az időjárás végül nem rontotta el a palacsintakészítők délutánját.

A rekordkísérlet során a palacsintakígyó egységessége és hossza mellett a készítőknek többek között oda kellett annak egyenességére, illetve hogy a Jókai bableves ízvilágából álló töltelék mindvégig kitöltse a ételt. A munkát maga Sági Szilárd „gasztrokibic” felügyelte, aki egyben a Jókai-palacsinta öteltgazdája is a Komáromi Városmarketing Kft-vel közösen.

A teljesítmény megkapta a „Magyar Rekoder” hivatalos címet a Magyar Rekord Egyesülettől Sebestyén István elnök hitelesítését követően. Az elismerést hivatalosan Komárom város önkormányzata és lakói nyerték el. A végül 1010 méteresre sikeredett Jókai-palacsinta jócskán megdöntötte a korábbi legjobb teljesítményt, amely „csupán” 740 méter volt.

Read More

Post Comment