Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia nagy részén viharokra figyelmeztetnek a meteorológusok

Szlovákia nagy részén viharokra figyelmeztetnek a meteorológusok

Balaskó Réka

2024. 06. 08., szo – 16:36

Nézze meg, mire számíthat az Ön járásában!

Szombat délután és este Szlovákia nagy részét viharok fenyegetik. Az ország nyugati részén heves felhőszakadás, jégeső és viharos szél is kialakulhat – közölte a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) kiadott figyelmeztetésében.

A Gölnicbányai (Gelnica) és a Kassai-környéki járásra 16.30 óráig adták ki elsőfokú figyelmeztetést a zivatarok miatt, amelyekből 30 perc alatt 20-30 mm csapadék hullhat, viharos széllökések is kísérhetik, amelyek sebessége 65-85 km/óra lehet, valamint jégeső is előfordulhat.

A meteorológusok 19.00 órától egész Nyugat- és Közép-Szlovákiára figyelmeztetést adtak ki. A Nyitrai, Trencséni, a Besztercebányai, Zsolnai és Nagyszombati kerületek egyes járásaiban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben, például a Komáromi, Érsekújvári, Vágsellyei, Lévai és Nyitrai járásokban. A zivatarok ebben az esetben 30 perc alatt 30-50 mm intenzitású heves felhőszakadással, 70-110 km/órát elérő széllökésekkel és jégesővel érkezhetnek – tájékoztatott a SHMÚ.

A Nagyszombati kerület nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharok esetében, ez érvényes a Dunaszerdahelyi, Galántai és Szenci járásokra is. A riasztások vasárnap reggelig vannak érvényben.

Read More

Post Comment