Search by category:
Egyéb kategória

Észak-Korea ismét szeméttel megtöltött léggömböket küldött át a határon déli szomszédjához

Észak-Korea ismét szeméttel megtöltött léggömböket küldött át a határon déli szomszédjához

Kulcsár Péter

2024. 06. 09., v – 06:47

Észak-Korea ismét több száz, szeméttel megöltött léggömböt küldött át a két Koreát elválasztó határon, Dél Korea felé vasárnap, válaszul arra, hogy egy dél-koreai aktivista csoport Phenjan-ellenes propaganda-röplapokat szállító ballonokat küldött át a határon Észak-Koreába.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága azt közölte, szombat éjszaka óta több mint 300 léggömböt észleltek, sokat közülük azonban a szél a tenger felé sodort.

A léggömbök nem tartalmaztak veszélyes anyagokat – tette hozzá a testület.

A dél-koreai elnöki hivatal bejelentette, a phenjani akcióra válaszul hangosbeszélőket telepítenek a határ környékére, az ezt bejelentő közleményben pedig Észak-Koreát tették felelőssé a két ország közötti konfliktus esetleges eszkalációjáért.

Észak-Korea május 28-a óta mintegy ezer léggömböt küldött Dél-Korea felé, a cigarettacsikkektől a műanyagig és állati ürülékig terjedő hulladékkal megtöltött léggömbök komoly károkat okoztak Dél-Korea-szerte.

A dél-koreai hatóságok már korábban felszólították a határmenti területen élőket, hogy semmilyen körülmények között ne érjenek hozzá a csomagok tartalmához, illetve arra figyelmeztettek, hogy a zuhanó zsákok komoly sérüléseket és károkat okozhatnak.

A 1953-ban lezárt koreai háború tűzszüneti megállapodással ért véget, a két ország jogilag a mai napig nem kötött békeszerződést, és így technikailag több mint hetven éve hadban áll egymással.

Read More

Post Comment