Search by category:
Egyéb kategória

Nem haragszanak a sofőrre azok az édesanyák, akik elvesztették lányaikat a szepesváraljai buszbalesetben

Nem haragszanak a sofőrre azok az édesanyák, akik elvesztették lányaikat a szepesváraljai buszbalesetben

Kulcsár Péter

2024. 06. 09., v – 07:24

Az áprilisi szepesváraljai buszbalesetben (Spišské Podhradie) három fiatal lány vesztette életét, akiknek nagy terveik voltak a jövőre nézve.

Zuzana Čaputová államfővel együtt személyes audiencián fogadta Ferenc pápa múlt hét szombaton azokat az édesanyákat, akik a szepesváraljai (Spišské Podhradie) balesetben vesztették el a gyereküket. A köztársasági elnök ennek kapcsán elmondta, abban bízik, hogy az esemény segíthet számukra némileg enyhíteni fájdalmaikon.

Jana Filičková, Lucia Tomková és Mária Drábová a találkozó során három szál rézből készült rózsát nyújtott át a Szentatyának, a virágok három lányuk ártatlanságát jelképezték.

A nők elmondása szerint az esemény lelkileg pozitív hatással volt rájuk. „Óriási megtiszteltetésként éltük meg az egészet, úgy éreztem, hogy csípjenek meg, hogy ezt elhiggyem” – nyilatkozta a Postojnak Lucia Tomková.

Ferenc pápa a találkozón úgy fogalmazott, „semmi sem pótólhatja az édesanyák csillapíthatatlan fájdalmát”.

A nehézségek és a szenvedés ellenére mindhárom asszony szilárdan kitart hitük mellett. „Továbbra is úgy szeretnénk élni, ahogyan a lányaink. Ebben találunk vigaszt” – mondta az elhunyt Lucia édesanyja, aki egyúttal hozzátette, a pápa Vatikánból küldött levele is bátorítást adott neki.

A három lány annak a csoportnak a tagja volt, amely az egyházmegye ifjúsági rendezvényére érkezett Szepesváraljára. A helyszínen a csoport leparkolt autóbusza váratlanul megindult, az előtte várakozó fiatalok közül többet maga alá gyűrt, három lány meghalt.

Read More

Post Comment