Search by category:
Egyéb kategória

Andrej Babiš szerint az ANO eredménye siker és nagy elégtétel

Andrej Babiš szerint az ANO eredménye siker és nagy elégtétel

Mészáros Richárd

2024. 06. 10., h – 09:26

Nagy sikernek minősítette Andrej Babiš volt kormányfő mozgalmának, az Elégedetlen Polgárok Akciójának (ANO) az európai parlamenti választáson elért eredményét.

„Nagyon örülünk, az eredmény nagy elégtétel, mert keményen megdolgoztunk érte” – jelentette ki Andrej Babis a választási eredmény kihirdetése után. A politikus szerint a mozgalom egyelőre nem döntött arról, hogy az Európai Parlament melyik frakciójában fog tevékenykedni.

Petr Fiala miniszterelnök szerint a Spolu koalíció hat mandátuma „szolid eredmény”, és jó alapot szolgáltat ahhoz, hogy a következő választást a koalíció megnyerje.

„Jó eredményt értünk el. A hat mandátumtól nem vagyunk lelkesek, de csalódottak sem. Ez volt a minimális kitűzött célunk. Az eredmény számunkra ezért elsősorban motivációt jelent, hogy még jobban dolgozzunk” – mondta Petr Fiala újságíróknak. A kormányfő nagyra értékelte, hogy az idei választási részvétel magasabb volt, mint öt éve. „Úgy tűnik, hogy az emberek kezdik megérteni az Európai Unió fontosságát” – jegyezte meg.

Mindössze egyetlen képviselői hely megszerzése a Cseh Kalózpárt számára nagy csalódás – nyilatkozta Peter Bartoš pártelnök az eredményhirdetés utáni sajtóértekezleten. Azt mondta, hogy a kalózok három mandátumra számítottak.

Filip Turek, az eddig a nagypolitikán kívül álló Motoristé-Prísaha koalíció választási listájának vezetője elégedett a két európai mandátum megszerzésével. Kijelentette, hogy az eredmény megfelel a koalíció várakozásainak.

Read More

Post Comment