Search by category:
Egyéb kategória

Ondruš Szlovákia érdekeit akarja képviselni az EP-ben

Ondruš Szlovákia érdekeit akarja képviselni az EP-ben

Mészáros Richárd

2024. 06. 10., h – 18:39

Branislav Ondruš, a Hlas EP-képviselője ígéretet tett, hogy a szlovákiai emberek hangja lesz az Európai Parlamentben, és mindent megtesz, hogy mindig a nemzeti-állami érdekeket képviselje. Ezt hétfői sajtótájékoztatóján jelentette ki.

„A Hlas főleg azon fog dolgozni az EP-ben, hogy az európai intézmények figyelembe vegyék a Szlovákiában élők reális igényeit és érdekeit” – jelentette ki Ondruš és köszönetet mondott a Hlas szavazóinak. Leszögezte, hogy idehaza is észrevehető munkát fog végezni EP-képviselőként. A szocialisták és demokraták frakciójának tagja szeretne lenni.

Matúš Šutaj Eštok pártelnök szerint jobb is lehetne a Hlasválasztási eredménye. Úgy véli, hatással volt rá a Robert Fico (Smer) kormányfő elleni merénylet is. Az uniós témákat háttérbe szorították a hazai események, és feltételezi, hogy választóik egy része szolidaritásból Robert Fico pártjára, a Smerre szavazott.

A Hlas elfogadja a választási eredményeket, gratulál a győztes Progresívne Slovenskonak (PS), és minden EP-képviselőnek. Šutaj Eštok örül, hogy a Demokrati, az SaS és a Za ľudí-Slovensko koalíciója nem jutott be, mert szerinte ezek a pártok jelentős mértékben hozzájárultak a társadalmi megosztottsághoz. Šutaj Eštok elvárja a PS-től, hogy képviselői ne ártsanak Szlovákiának az EP-ben „mindenféle kitalációkkal”. Örül a magas részvételnek, és reméli, hogy a következő EP-választáson még többen mennek el szavazni.

A Hlas 7,18%-os eredményt ért el, ezzel negyedik a PS, a Smer és a Republika mögött, egy EP-képviselője lesz.

Read More

Post Comment