Search by category:
Egyéb kategória

Ellenfelet kapott a DAC és a Fradi is

Ellenfelet kapott a DAC és a Fradi is

Orosky Tamás

2024. 06. 19., sze – 18:19

Szerdán ismét sorsoltak az európai labdarúgókupákban: azeri vagy moldáv ellenfél vár a DAC labdarúgócsapatára a Konferencialiga-selejtezőben, míg a Ferencvárosra verhető ellenfél vár a BL-főtábla felé vezető úton.

A magyar bajnok Ferencváros idén a BL-selejtező második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe. Az UEFA nyoni sorsolásán eldőlt, hogy a zöld-fehérekre a walesi bajnok The New Saints és a montenegrói bajnok FK Dedic párharcának továbbjutója vár. Ha a Ferencváros sikerrel veszi ezt az akadályt, a Konferencialiga csoportköre máris garantált a számára. Ha ezután még egy párharcot megnyer, akkor EL-főtáblás lesz, ha pedig újabb fordulót vesz sikerrel, akkor bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A szlovák bajnok Slovan az 1. fordulóban kezdi a selejtezőket, azaz már kedden eldőlt, hogy az északmacedón Sztruga ellen kezdi a kupaszezont. Tegnap kiderült, kivel mérkőznének meg a pozsonyiak továbbjutás esetén: a második fordulóban az észt címvédő Flora Tallinn vagy a szlovén bajnok Celje várna rájuk.

Ha valamelyik csapat nem veszi sikerrel a BL-selejtezők 2. fordulóját, akkor az EL-selejtező 3. fordulójában folytatja.

A nemzetközi kupasorozatok átszervezése miatt idén a magyar és a szlovák kupagyőztes is az Európa-liga selejtezőjében indulhat. Ha a Paks sikerrel veszi a román kupagyőztes Corvinul jelentette akadályt az első körben, akkor a folytatásban a horvát Rijeka vár rá. Ha a rózsahegyiek túljutnak kezdésként a kazah Tobolon, akkor a török Trabzonsporral mérkőznek meg. Vereség esetén a Konferencialigában van lehetőség javítani, ebben az esetben a rózsahegyiekre a svájci St. Gallen vár, a Paksra pedig a ciprusi AEK Larnaka.

A DAC a Konferencialiga második selejtezőkörében kapcsolódik be a küzdelmekbe, és az biztos, hogy kelet felé veszi az irányt, hiszen a Sheriff Tiraspol–Zira Európa-ligás párharc vesztesével találkozik. A papírforma a moldovai Sheriff győzelmét jósolja, azaz valószínűbb, hogy a dunaszerdahelyiekre egy azerbajdzsáni út vár. Az már biztos, hogy a DAC idegenben kezdi a párharcot július 25-én, augusztus 1-én pedig hazai pályán játsssza a visszavágót.

Ami a további konferencialigás magyar és szlovák csapatokat illeti, a Puskás Akadémiára nehéz ellenfél vár az ukrán Dnyipro személyében, míg a Fehérvár az azeri Sumqayittal mérkőzik meg. A nagyszombati Spartakra az Aktobe–FK Szarajevo 1. fordulós párharc győztese vár.

Érdekes

BL-selejtező, 2. forduló:

FERENCVÁROS–TNS (walesi)/FK Decic (montenegrói)

Flora Tallinn (észt)/Celje (szlovén)–SLOVAN

EL-selejtező, 2. forduló:

PAKS/Corvinul (román)–Rijeka (horvát)

RUŽOMBEROK/Tobol (kazah)–Trabzonspor (török)

EKL-selejtező, 2. forduló

Sheriff Tiraspol (moldovai)/Zira (azeri)–DAC

TRNAVA–Aktobe (kazah)/FK Szarajevo (bosnyák)

Dnyipro (ukrán)–PUSKÁS AKADÉMIA

Sumqayit (azeri)–FEHÉRVÁR

A selejtezők pároítása

Read More

Post Comment