Search by category:
Egyéb kategória

FELMÉRÉS: Az RTVS híreit tartják a legobjektívebbnek az emberek

FELMÉRÉS: Az RTVS híreit tartják a legobjektívebbnek az emberek

Kulcsár Péter

2024. 06. 21., p – 14:59

Az RTVS híradása a legobjektívebb, a második a TA3 – derül ki a Median SK ügynökség által az RTVS számára január és március között végzett felmérés eredményéből. A felmérést 2033, 14 és 79 év közötti válaszadó bevonásával készítették.

Az „Ön szerint melyik televízió hírműsora a legobjektívebb?” kérdésre a válaszadók 27,9 százaléka azt felelte, hogy az RTVS. Ezt követte a TA3 (17,6 százalék).

A Markíza televíziót a válaszadók 16,6 százaléka, a JOJ tévét pedig a válaszadók 16,2 százaléka említette. Más televíziókat a válaszadók 2,1 százaléka jelölt meg. A megkérdezettek csak egy televíziót nevezhettek meg, a válaszadók 18,2 százaléka nem válaszolt a kérdésre.

„Folyamatosan nő azoknak a tévénézőknek a száma, akik az RTVS híradását tartják a legobjektívebbnek, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a közszolgálati média szerepe pótolhatatlan a társadalomban. Remélem, az új név alatt és az új vezetéssel a közszolgálati televízió nem veszíti el a nézők bizalmát, továbbra is időszerű, pártatlan, objektív és kiegyensúlyozott információforrás lesz minden szlovákiai ember számára” – mondta Ľuboš Machaj, az RTVS vezérigazgatója.

Read More

Post Comment