Search by category:
Egyéb kategória

Sebesült palesztin férfit kötöztek gépjárművük motorháztetőjére izraeli katonák egy ciszjordániai razzia során

Sebesült palesztin férfit kötöztek gépjárművük motorháztetőjére izraeli katonák egy ciszjordániai razzia során

Kulcsár Péter

2024. 06. 23., v – 16:33

Gépjárművük motorháztetőjére kötözött, sebesült palesztin férfival száguldoztak izraeli katonák a ciszjordániai Dzsenínben egy razzia során, az incidens megtörténtét – amelyről az interneten videofelvételek is megjelentek – az izraeli hadsereg (IDF) vasárnap elismerte, és vizsgálatot ígért az ügyben.

A tájékoztatás szerint a katonák szombaton terrorellenes hadműveletet hajtottak végre a város környékén, és eközben lőni kezdtek rájuk Viszonozták a tüzet, és az egyik támadót – aki a tűzpárbajban megsebesült – elfogták, és rákötözték gépjárművük motorháztetőjére. A felháborodást keltő képsorokon az is látható, amint a katonai terepjáró elszáguld két mentőautó mellet.

A közösségi médiában több reagáló azzal vádolta az izraeli katonákat, hogy foglyukat „élő pajzsnak” használták.

A hadsereg elismerte, hogy a katonák a gyanúsítottat a motorháztetőre kötözték, és hogy ezzel „megsértették a műveletekre vonatkozó szolgálati szabályzatot”.

A palesztin férfit végül a hadsereg közlése szerint a palesztin Vörös Félhold mentőszervezet egyik kórházába vitték.

Az IDF rendszeresen tart razziákat Dzsenínben és környékén, amelyet a palesztin fegyveres ellenállás egyik ciszjordániai fészkének tart.

A Gázai övezeti háború októberi kezdete óta a Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériumának adatai szerint Ciszjordániában több mint 530 palesztint öltek meg az IDF akcióiban.

A gázai harcok kezdete óta nőtt Ciszjordániában a zsidó telepesek palesztinok ellen elkövetett erőszakcselekményeinek száma is.

Read More

Post Comment