Search by category:
Egyéb kategória

Hiperszonikusnak tűnő rakétát tesztelt Észak-Korea, de felrobbant a kilövés során

Hiperszonikusnak tűnő rakétát tesztelt Észak-Korea, de felrobbant a kilövés során

Mészáros Richárd

2024. 06. 26., sze – 09:22

Észak-Korea ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán(Keleti)-tenger felé, azonban a rakéta a levegőben felrobbant – jelentette a szöuli vezérkar helyi idő szerint szerdán.

A vezérkar adatai szerint a nagy valószínűséggel hiperszonikus rakétát helyi idő szerint hajnali 5 óra 30 perckor indították Phenjan területéről. A dél-koreai hírszerző szolgálat és az Egyesült Államok további vizsgálatot folytat az üggyel kapcsolatban.

A vezérkar egyik tagja azt közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökséggel, hogy megfigyeléseik szerint a rakétából jelentős mennyiségű füst áradt, ami felveti az üzemanyag égésével kapcsolatos problémák lehetőségét.

A szakértők szerint a rakéta szilárd üzemanyaggal működött. Ezeknek a rakétáknak az észlelése sokkal nehezebb, mint azoké, amelyek meghajtását folyékony üzemanyaggal biztosítják.

Észak-Korea a tesztkilövés mellett szerdán további 250 szemeteszsákot szállító léggömböt küldött déli szomszédja felé. Május vége óta ez volt a hatodik ilyen eset. Phenjan ez idő alatt több mint 2000 hasonló zsákot küldött át a Korea-közi határon.

Read More

Post Comment