Search by category:
Egyéb kategória

Rendkívül meleg volt az éjszaka az ország nyugati részén

Rendkívül meleg volt az éjszaka az ország nyugati részén

Mészáros Richárd

2024. 06. 30., v – 10:37

Volt, ahol éjszaka sem csökkent 25 Celsius-fok alá a hőmérséklet.

Az ország nyugati részén rendkívül meleg volt az éjszaka, Morvaszentjánoson (Moravský Svätý Ján – Szenicei járás) például nem csökkent 25 Celsius-fok alá a hőmérséklet – tájékoztatott a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Nyugat-Szlovákia nagy részén, de Közép-Szlovákia déli részein, valamint néhol Kelet-Szlovákiában is trópusi éjszaka volt, amikor is nem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

Kapcsolódó cikkünk

Dübörög a nyár, tombol a kánikula.

Másodfokú hőségriadó lép érvénybe délután egy órakor Nyugat-Szlovákiában, ahol délután akár 36 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. A Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megyét, valamint a Korponai, a Nagykürtösi, a Zsarnócai, a Garamszentkereszti, a Báni és a Vágbesztercei járást érintő riasztás 18:00 óráig marad érvényben – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Besztercebánya és Trencsén megye többi járásában, valamint Kassa, Eperjes és Zsolna megye járásaiban – a Breznóbányai, a Késmárki, a Lőcsei, a Poprádi, az Alsókubíni, a Námesztói és a Turdossini járások kivételével – 33–34 fok lesz. Itt délután egy óra és este hat óra között elsőfokú riasztás lesz érvényben.

(SHMÚ)

Read More

Post Comment