Search by category:
Egyéb kategória

ÚIS: A ZVJS pedagógusa szervezte az elítéltek tiltott anyagokkal való ellátását

ÚIS: A ZVJS pedagógusa szervezte az elítéltek tiltott anyagokkal való ellátását

Kulcsár Péter

2024. 07. 09., k – 16:23

A Belső Ellenőrzési Szolgálat (ÚIS) nyomozója kenőpénz elfogadása, hivatali visszaélés és kábítószerrel összefüggő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított a lipótvári (Leopoldov) Büntetés-végrehajtási Testület (ZVJS) alkalmazottja ellen. A gyanú szerint ő szervezte az elítéltek tiltott anyagokkal való ellátását. A TASR-t Andrea Dobiášová, az ÚIS szóvivője tájékoztatta. Megjegyezte: rajta kívül három civil személy ellen is eljárás indult vesztegetés gyanújával.

„A gyanú szerint a ZVJS pedagógus alkalmazottja más civil személyekkel együtt hosszú ideje illegálisan gyógyszerekkel és antibiotikumokkal kereskedett az elítéltek között a lipótvári börtönben” – közölte Dobiášová. Mint elmondta, a rendőrök három házkutatást tartottak, négy más helyiséget is átkutattak, és illegális anyagokat, gyógyszereket foglaltak le.

A szóvivő szerint, ha beigazolódik a ZVJS-ben dolgozó pedagógus bűnössége, akkor öttől 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A civileket kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Read More

Post Comment