Search by category:
Egyéb kategória

A lakosság nagy része 200-500 eurót tervez nyaralásra költeni

A lakosság nagy része 200-500 eurót tervez nyaralásra költeni

Kulcsár Péter

2024. 07. 11., cs – 15:16

A lakosság mintegy fele tervezi, hogy idén belföldön tölti a szabadságát. A megkérdezettek legnagyobb része 201 és 500 euró közötti összeget tervez erre a célra költeni. A nők takarékosabbak a nyaralást illetően, mint a férfiak – derül ki az Ipsos által a 365.bank számára júniusban, 1018 megkérdezett bevonásával végzett közvélemény-kutatásból.

A felmérés szerint a megkérdezettek 46%-a tervezi, hogy itthon tölti a szabadságát, 38% tervez külföldre utazni. A külföldi nyaralást a 18 és 26 év közötti fiatalok részesítik előnyben. Az emberek kevesebb mint ötöde egyáltalán nem tervezi, hogy idén nyaralni megy.

Ami a kiadásokat illeti, a megkérdezettek legnagyobb része (29%) 201 és 500 euró közötti összeget szán nyaralásra. 14% 701 és 1000 euró közötti összeget, a válaszadók tizede pedig 1001 és 1500 euró közötti összeget tervez költeni. A felmérés szerint főleg a férfiak hajlamosak több pénzt költeni. Tizedük szán több mint 2000 eurót a nyaralásra, háromszor többen, mint a nők.

A felmérés eredményei szerint a kártyás fizetés a legkedveltebb fizetési mód. A lakosság fele kizárólag kártyával szeretne fizetni, és közel harmaduk kártyával és készpénzzel is. A válaszadók alig ötöde részesíti előnyben a hagyományos készpénzes fizetést.

„Aki külföldre utazik, a biztonság kedvéért készpénzt és bankkártyát is vigyen magával. Előfordulhat ugyanis, hogy az üzletben, az étteremben vagy a szálláshelyen nincs terminál, vagy nincs a közelben bankautomata” – mondta Linda Valko Gáliková, a 365.bank PR-vezetője.

A szakember azt ajánlja, ha választani lehet a fizetési módok között, a kártyás fizetést válasszuk. „A fizetésnél vagy a pénzfelvételnél mindig a helyi pénznemben történő fizetést kell választani, mivel általában ez a legelőnyösebb az ügyfél számára” – mondta Valko Gáliková, és hozzátette, ideális, ha mindig legalább két kártya van nálunk.

A legtöbb megkérdezett igyekszik optimalizálni a nyaralási kiadásait. A közvélemény-kutatás eredményei szerint az emberek háromnegyede igénybe veszi a kedvezményeket és a juttatásokat. A legnépszerűbbek a szálláskedvezmények, amelyeket a megkérdezettek 61%-a használ ki a nyaralás során. Ezt követik a közlekedésre vagy repülőjegyekre, valamint a belépőkre vonatkozó kedvezmények, amelyeket a megkérdezettek közel harmada használ ki.

Read More

Post Comment