Search by category:
Egyéb kategória

Fico szerint hamarosan újabb merényletet fognak elkövetni egy politikus ellen

Fico szerint hamarosan újabb merényletet fognak elkövetni egy politikus ellen

Kulcsár Péter

2024. 07. 11., cs – 17:24

A közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban a miniszterelnök arról beszélt, véleménye szerint hamarosan újabb politikus fog áldozatául esni egy támadásnak.

Robert Fico (Smer) a felvételen azt állítja, hogy a merénylő, Juraj Cintula, aki a május 15-ei kihelyezett kormányülés után többször is meglőtte, ellenzéki aktivista volt, amire neki „tucatnyi bizonyítéka” van. A miniszterelnök egyúttal megismételte, az ellenzék kizárólag „gyűlöletet terjeszt”, ezáltal felelőseivé válnak a következő támadásnak.

Azt, hogy pontosan milyen bizonyítékokról lehet szó, nem pontosította, mint ahogyan azt sem, hogy milyen konkrét kijelentéseket tett az ellenzék, amelyek a támadáshoz vezethetnének.

Fico bírálta a PS-t és az SaS-t, amiért kritizálták a Szent Ciril és Metód napja alkalmából péntek este elmondott beszéde miatt. A kormányfő az eseményen kijelentette, a „progresszív ideológiai rákként terjed”.

„Az ellenzék július 5-e után merénylethez hasonló cselekmények elkövetésére buzdítja aktivistáit. Abban, hogy ezek a támadások be fognak következni, egy másodpercig sem kételkedem” – tette hozzá.

Read More

Post Comment