Search by category:
Egyéb kategória

Krokodil végzett egy 12 éves kislánnyal

Krokodil végzett egy 12 éves kislánnyal

Balaskó Réka

2024. 07. 11., cs – 11:14

A krokodil a kislányt Ausztráliában támadta meg, miközben az egy folyóban úszott.

Az erdőőrök már lelőtték a 4,2 méter hosszú krokodilt Ausztrália északi részén, amely múlt héten végzett a 12 éves gyermekkel, miközben az egy folyóban úszott – közölte szerdán az ausztrál rendőrség azzal, hogy mindezt egy elemzés is megerősítette.

Az incidens újra fellobbantotta a vitát az Északi területen élő sósvízi krokodilok populációjának szabályozásáról. A faj sok ausztrál őslakos számára szent, de az Északi terület kormánya a halálos krokodiltámadás fényében azt mondta, hogy a krokodilok száma nem haladhatja meg a populáció létszámát.

Az Északi terület 1 420 970 négyzetkilométerével meghaladja Franciaország és Spanyolország együttes területét, de a területen mindössze 250 000 ember él, és mintegy 100 000 krokodil. 1971-ben, amikor a krokodilok védelméről szóló törvény hatályba lépett, mindössze 3000 ilyen állat élt itt. Számuk azonban az elmúlt években stagnált, mivel az élelemért és a területért folytatott harcban egymást ölik – mondta Grahame Webb, aki a krokodilokat tanulmányozza az Északi területen.

(pluska)

Read More

Post Comment