Search by category:
Egyéb kategória

Tűz ütött ki egy franciaországi katedrális huszártornyában

Tűz ütött ki egy franciaországi katedrális huszártornyában

Kulcsár Péter

2024. 07. 11., cs – 14:40

Tűz ütött ki a roueni székesegyház felújítás alatt álló huszártornyában – közölte csütörtökön a város polgármestere, Nicolas Mayer-Rossignol az X közösségi oldalon.

A városvezető egy fotót is posztolt, amelyen jól látható a tornyot körülvevő állványzatról felszálló füstfelhő.

A tűzoltóság és a mentőszolgálat arról számolt be, hogy délben kaptak riasztást, és 33 tűzoltóautó és 63 tűzoltó érkezett a helyszínre.

Az AFP hírügynökség úgy értesült Seine-Maritime megye prefektúrájától, hogy a tűz az épület tetején tört ki, a huszártoronyban, amely nem fából, hanem fémből készült, és amely jelenleg helyreállítás alatt áll. A hatóság egyelőre nem tudja, hogy a fából készült vázszerkezet is érintett-e.

A France Info hírrádióban elhangzott tudósítás szerint feltételezhetően a tatarozáshoz használt eszközök gyulladtak ki a toronyban.

A székesegyházat kiürítették, a környéket lezárták, s a hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy ne közelítsék meg a helyszínt, annak érdekében, hogy a katasztrófavédelmi szolgálatok nyugodtan végezhessék munkájukat.

BREAKING:The fire in the spire of the Notre Dame Cathedral in the French city of Rouen continues to spread.The nearly 1000 year old Gothic cathedral and one of France’s most beloved cultural heritage sites is in danger🇫🇷 pic.twitter.com/Pub9niTMBX— Visegrád 24 (@visegrad24) July 11, 2024

Read More

Post Comment