Search by category:
Egyéb kategória

Nem látni a fényt a Szoroskői-alagútnál
Hegedűs Norbert
2020. 07. 15., sze – 08:05

2020. július 15., szerda – 11:00
szoroskői alagút
Friss ikon
Off

Törzs

Ebből a beruházásból épült volna meg a Szoroskői-alagút is. Burdiga Pál, a petíciós bizottság elnöke, Kassa megyei és rozsnyói önkormányzati képviselő csalódottan értesült arról, hogy mégsem épül meg az alagút.

Burdiga Pál és a helyi lakosok már évek óta küzdenek azért, hogy a beruházás tető alá kerüljön. Lapunknak elmondta, már három évvel ezelőtt is indítottak egy petíciót ezért, igaz, annak egészen más volt a hangzása. Akkor még azt akarták elérni, hogy az R2-es befejezése és a Szoroskői-alagút megépítése kerüljenek a kormány prioritásai közé. Ez meg is történt, és elindult a közbeszerzés. A mostani petícióval azt akarják elérni, hogy az R2-es és az alagút minél hamarabb felépüljön. Burdiga elmondta, hogy szeretnének sokkal több aláírást összegyűjteni, mint három éve. Az aláírások gyűjtését jövő héten akarják elkezdeni.

a

A petíció kezdeményezői levelet írtak Andrej Doležal közlekedési miniszternek is, magyarázatot kérve, miért állították le a közbeszerzést. Burdiga Pál elmondta, hogy a téma nagyon rezonál az emberek között, sokan kérdezik, mi történt a beruházással.

„Ha a miniszter úr nem akar velünk szóba állni, akkor csendes demonstrációt fogunk tartani a Szoroskői-alagútnál”

– mondta. Doležal válaszára legfeljebb jövő hét szerdáig várnak, aztán megkezdik a tiltakozó akció előkészítését.

Burdiga Pál érthetetlennek tartja, miért állították le a közbeszerzést öt nappal a határideje előtt, és úgy véli, hogy a mostani kormány csak azért merte ezt a húzást megtenni, mert a magyaroknak nincs parlamenti képviselete, így nincs, aki védje az itt élők érdekeit.

A Nemzeti Autópálya-társaság július elején vonta vissza az R2-es gyorsforgalmi út Rozsnyó–Szádalmás szakaszára kiírt közbeszerzést.
 

Bevezető

Petícióban tiltakoznak a gömöri lakosok az R2-es gyorsforgalmi út Rozsnyó–Szádalmás szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzés leállítása miatt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment