Search by category:
Egyéb kategória

Farizeusok, nem keresztények
Hegedűs Norbert
2020. 07. 17., p – 08:12

2020. július 17., péntek – 08:17
Anna Záborská
Friss ikon
Off

Törzs

Az ő megnyilatkozásaikat hallva ugyanis sok ember hiheti azt, hogy minden keresztény osztja a véleményüket, s így hozzájuk hasonlóan minden keresztény jobb esetben nevetség, rosszabb esetben egyre inkább a gyűlölet tárgyává válik.

Köszönöm szépen, honatya és honanya. Merthogy most konkrétan két emberre gondolok. Kezdem Anna Záborskával, aki ellenzi, hogy a természetes úton gyermeket nemzeni képtelen párok, kihasználva az orvosi lehetőségeket, mesterségesen próbálkozzanak. Szerinte nyugodjanak bele, hogy nekik nem adatott gyermek. Ennyi. Egy ember, aki nő és anya is egyben, hogyan tud ilyet mondani, azt elképzelni nem tudom, de ez végül is az én bajom. Viszont Záborská orvos is. Így felmerül bennem a kérdés, hogy amennyiben általánosítanánk az ő filozófiáját, akkor rá tulajdonképpen nem is lenne szükség. Mert ha az ember például gennyes mandulagyulladást kap, akkor azt sem kell gyógyítani, hiszen ez adatott, bele kell nyugodni. És akkor ugye, orvoshoz sem kell menni, csak egyszerűen meg kell halni, mint ahogyan az sok emberrel megtörtént a penicillin felfedezése előtt. És még valami. Ahogy elnézem a honanyát, bizony az ő korában már talán nincs olyan vakító szőke haj, és a szemöldöke is festett fekete. Az öregedés aztán tényleg Isten akarata, persze azért van mód a késleltetésére. De akkor ő miért él vele? Vajon miért nem nyugszik bele, miért nem fogadja el? Szépnek lenni talán fontosabb, mint szülőnek lenni?

A másik eset Peter Vons, az OĽaNO képviselője. Az, hogy a képviselők imádkoznak, és Vons az előimádkozó, engem nem zavar, mert az imádkozás hozzátartozik a hívő életéhez, és nemcsak a keresztény hívőéhez. Istennel bármikor lehet beszélgetni. De Istennel takaródzva tisztességtelen dolgokat mondani és tenni, az más tészta, és biztos, hogy Istennek nem tetsző. Itt van például Vons honatya válasza azzal kapcsolatban, amikor nem váltották le a plagizáló Boris Kollárt. Hebegéséből a következőket tudom kivenni: „benne van a Bibliában, hogy az Isten akaratából van az ember az adott helyen, hogy ott van, az az ő akarata is. Ezt lehet értékelni világi szemszögből is, de nekünk nem kell ítélkeznünk. Ne ítélkezzünk, mert mi is megítéltetünk”.

Nem így van. Isten szabad akaratot adott az embernek, és valakik szabad akaratukból választották a fenti kettőt is. Ezért nem lehet Istenre hivatkozni. Egyébként meg Jézus az ilyen embereket farizeusoknak nevezte, és elhatárolódott tőlük.

Tessék megjegyezni: farizeusok.

Álszentek. Nem keresztények.

Bevezető

Tavaly a szivárványos menet kapcsán írtam arról, hogy ez az akció nem használ, hanem árt a homoszexuálisoknak. Most azokról a parlamenti képviselőkről szeretnék szólni, akik eddig még senkinek sem használtak, viszont nagyon rövid idő alatt nagyon sokat ártottak a keresztényeknek. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lampl Zsuzsanna

Read More

Post Comment