Search by category:
Egyéb kategória

Indiában meghaladta az egymilliót a fertőzöttek száma
Hegedűs Norbert
2020. 07. 17., p – 09:27

2020. július 17., péntek – 09:27
koronavírus india
Friss ikon
Off

Törzs

A világ második legnépesebb, 1,3 milliárd lakosú országában jelenleg 1 003 832 fertőzöttet és 25 602 halálesetet tartanak nyilván – jelentette be a kormány. A gyógyultak száma 635 756, az aktív eseteké 342 473.

Indiában gyorsuló ütemben terjed a vírus, mióta május közepén enyhítettek a karanténintézkedéseken, és többek között lehetővé tették az országon belüli közlekedés újraindulását, az irodák és a piacok újbóli megnyitását.

A fertőzöttek számának emelkedésével több régióban, így például az informatikai központnak számító Bengaluruban (Bangalorban) és a népszerű pihenőhelyen, Goa államban ismét szigorításokat vagy karantént vezettek be.

Az egymillió feletti esetszám azt jelenti, hogy India már a harmadik a koronavírus-járvány által leginkább sújtott országok sorában az Egyesült Államok (3,5 millió fertőzött) és Brazília (kétmillió fertőzött) után.

A halálozási ráta viszont relatíve alacsonynak tekinthető a szubkontinensen, India globálisan a nyolcadik a sorban. Az Egyesült Államokban már több mint 138 ezren, Brazíliában hozzávetőleg 76 700-an haltak bele a Covid-19 légzőszervi betegségbe vagy annak szövődményeibe. Szakértők azonban az indiai halálesetek növekedésére számítanak az elkövetkező hetekben a fertőzés gyorsuló terjedése miatt.

Az ország egyik nyugati állama, Mahárástra – ahol a pénzügyi központ Mumbai is fekszik – a leginkább érintett a járványban több mint 284 ezer fertőzöttel és csaknem 11 200 halálesettel.

Bevezető

Indiában meghaladta az egymilliót az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma az egészségügyi minisztérium pénteken ismertetett adatai szerint. A hatóságok közölték: a fertőzöttek száma 34 956-tal, a vírus által okozott Covid-19-betegség halálos áldozatainak száma pedig 687-tel nőtt egy nap alatt, ami rekord.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment