Search by category:
Egyéb kategória

A Nagyszombat megyei szociális intézetek már készülnek a második hullámra
Hegedűs Norbert
2020. 07. 17., p – 11:47

2020. július 17., péntek – 14:30
koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

A szociális intézetek külföldről hazatérő alkalmazottainak például azt ajánlják, hogy öt napra vonuljanak házi karanténba. Ezt követően gyorstesztnek vetik alá őket, melynek költségét a megye téríti.

A látogatásokra csak meghatározott időben, külön erre a célra kijelölt helyen, leginkább a szabadban kerülhet sor. Ágyhoz kötött bentlakók esetében engedélyezett a beltéri látogatás is. Az intézeteken belül működő válságstábok saját hatáskörükben ugyanakkor dönthetnek úgy is, hogy megtiltják a látogatásokat.

„Szükség esetén készek vagyunk további óvintézkedéseket hozni. Ahhoz, hogy megbirkózhassunk a második hullámmal – függetlenül attól, hogy milyen intenzitású és milyen hosszú lesz – biztosítanunk kell a megfelelő mennyiségű védőfelszerelést” – jegyezte meg Viskupič, aki a héten részt vett a központi válságstáb ülésén is mint a megyei önkormányzatokat tömörítő SK8 csoport elnöke.
 

Viskupič arról is tájékoztatott, hogy a megyefőnököket felvették a szlovák kormány mellett működő pandémiabizottság tagjai közé, így lehetőségük van véleményezni a második hullámmal kapcsolatos előkészületeket. A megyefőnök szerint az országos, átfogó intézkedések helyett a lokális járványgócokra kell összpontosítani, ezzel a kihívással pedig elsősorban az önkormányzatoknak kell megbirkózniuk.

Bevezető

Már készülnek a koronavírus-pandémia második hullámára a Nagyszombat Megyei Önkormányzatáltal fenntartott szociális intézetek. Jozef Viskupič megyefőnök jelezte: a tiszti főorvos által kiadott útmutatón felül a megye további ajánlásokat is megfogalmazott.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment