Search by category:
Egyéb kategória

Országos tesztelés: akit csak lehet, mozgósítanak

Országos tesztelés: akit csak lehet, mozgósítanak
Czímer Gábor
2020. 10. 27., k – 18:09

2020. október 27., kedd – 19:15
27 új koronavírus-fertőzött Szlovákiában
Friss ikon
Off

Törzs

A hadsereg biztosítja a tesztelési pontokon a fertőtlenítőfolyadékot, de Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter arra kérte az önkormányzatokat, amennyiben tudnak, ők is próbálják ezt megtenni. Hasonlóan, maguknak a pontoknak a fertőtlenítését, vagy az önkormányzat, vagy az önkéntes tűzoltók, vagy maguk a katonák végzik, mindezt az önkormányzattal való megállapodás alapján.

Mit ismernek el?

A védelmi miniszter arról is beszélt, a most hétvégén végrehajtott tesztelés után a határokon is bevezetik az országba érkezők vizsgálatát. Azok az antigéntesztek, amelyeket nem az állam által biztosított akció során végeznek el, nem jogosítanak fel a karantén elkerülésére. Ebből a célból a hatóságok csak a magáncégek által végzett, jóval pontosabb, PCR-teszteket, vagy az országos állami tesztelés során elvégzett antigénteszteket ismerik el.

A tesztről adott igazolást speciális hamisítást gátló papírra nyomták, de mivel felmerült a gyanúja, hogy néhányat eltulajdonítottak, a tesztelés helyszínén egy kódot is kapnak ezek a dokumentumok.

Jaroslav Naď

Naď ismerette az országos tesztelés részleteit

Pozsony |

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter keddi sajtótájékoztatóján ismertette az országos koronavírus-tesztelés részleteit. Az önkormányzatoktól kezdve, a polgárokon át, a magánvállalatokig mindenkit arra kért, segítsenek az egészségügyi dolgozóknak és a hadseregnek a tesztelés lebonyolításában.

Az elnök óvatosságra int

Ugyancsak sajtótájékoztatót tartott Zuzana Čaputová államfő is, aki az elnöki palotában konzultált több epidemiológussal, de az országos tiszti főorvossal, Ján Mikasszal is. Az államfő arra hívta fel a figyelmet, az országos tesztelés során is figyelni kell majd arra, hogy az egészségügyi intézményekben is megfelelő ellátókapacitás maradjon. Čaputová szerint is be kell vezetni a határátkelőkön a tesztelést az országba való belépéskor.

Zuzana Čaputová

Čaputová: Fontos, hogy a világjárvány idején hallgassunk a szakemberekre

Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő szerint kiemelten fontos, hogy az emberek a világjárvány idején hallgassanak a tudósokra, a szakemberekre és az orvosokra – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján, miután szakértőkkel egyeztetett az aktuális járványügyi helyzetről.

Bevezető
Pozsony |

Jelentős készülődés előzi meg a szombaton és vasárnap esedékes országos koronavírus-tesztelést.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment