Search by category:
Egyéb kategória

Naď szerint indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni

Naď szerint indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni
Hegedűs Norbert
2020. 11. 11., sze – 10:07

2020. november 11., szerda – 10:44
Jaroslav Naď
Friss ikon
Off

Törzs

Rámutatott, hogy a szomszédos országokban, például Csehországban és Magyarországon, illetve Franciaországban vagy Spanyolországban kialakult állapotokra. „Ne tegyünk úgy, mintha mi mások lennénk” – mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a kérdést megvitatják kormányülésen, és meggyőződése, hogy sikerül megállapodásra jutniuk.

Elképzelhetőnek tartja, hogy a vállalkozók és a cégek antigéntesztet végeznének az alkalmazottaikon. Példaként az oktatásügyet említettek. „Mi adnánk a teszteket, valamint intéznénk a logisztikát” – magyarázta a védelmi minisztérium vezetője és hozzátette, ha a tesztelés sikeresnek bizonyul, ágazatonként is bevezetnék. Naď szerint rendszerszintű megoldásra van szükség.

Elmondta, a kormányülésen a november 21-22-i tesztelésről is tárgyalni fognak, a tesztelés néhány települést érint. „Tudjuk, hol milyen eredménnyel zárult a tesztelés” – mondta Naď, hozzátéve, a jövő hétvégén körülbelül 500 gyűjtőpontot állítanak fel. Elmondása szerint kiválasztott településeken fognak tesztelni, mert néhány zöld járásban voltak olyan helyek, ahol sok fertőzöttet találtak.

Bevezető

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter nem kételkedik abban, hogy indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni, mert szerinte a helyzet most sokkal rosszabb, mint korábban, amikor 45 nappal ezelőtt bevezették az intézkedést. Ezt a szerdai kormányülés előtt mondta.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment