Search by category:
Egyéb kategória

Krajčí: sikerült megtörni a járvány növekedési görbéjét

Krajčí: sikerült megtörni a járvány növekedési görbéjét
Hegedűs Norbert
2020. 11. 13., p – 17:25

2020. november 13., péntek – 17:25
matovič krajčí
Friss ikon
Off

Törzs

Krajčí szerint a járvány növekedés görbéjét az országos antigénes teszteléssel sikerült megtörni, de elismerte, hogy a többi intézkedésnek is volt hatása. A miniszter elismételte, hogy a koronavírus elleni küzdelemben csak a vakcinák megérkezése jelenthet majd fordulópontot, reméli, hogy erre az év végén vagy jövő év elején sor kerül. 

Azt is tudatta, hogy bár a közeljövőben még feltehetően még kicsit növekszik a kórházba kerültek száma, de a jó hír az, hogy a kórházakra nehezedő nyomás messze nem akkora, mint amire számítottak. Bár a növekedési görbe megtört, Krajčí szerint még mindig nem lélegezhetünk fel.

A reprodukciós szám 0,7-0,9-re csökkent, a múlt héten 1,2-1,3 volt.

Krajčí szerint az ország fokozatosan visszatérhet a járásokat szemaforokkal jelölő rendszerhez. Erre akkor kerül sor, ha a kórházakban összesen kevesebb mint 2000 koronavíros páciens lesz, és 750 alá esik a napi esetszámok száma.

Matovič elismételte, hogy vasárnapig várnak Richard Sulík és az SaS tervére, hogyan lehetne csökkenteni a koronavírus-fertőzöttek számát antigénes teszetek nélkül.

A kormányfő elismételte a korábban beharangozott engedményeket, melyek hétfőtől érvényesek.

A harmadik tesztelési körre az 1% fölötti községekben és városokban jövő héten kerül sor. Pontos lista az érintett településekről még mindig nincs.

Hétfőtől 72 óránál nem régebbi PCR tesztet kell felmutatniuk azoknak, akik Magyarországról, Ausztriából vagy Lengyelországból akarnak Szlovákiába belépni. Az ingázóknak elég az antigénes teszt is, ami nem öregebb két hétnél.

koronavírus templom

Kinyithatnak a színházak, a templomok, a fitneszközpontok

Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök javaslatára bizonyos korlátozásokkal jóváhagyta a kormány járványügyi bizottsága a színházak, a templomok, a fitneszközpontok és más létesítmények megnyitását.

Bevezető

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök és Marek Krajčí egészségügyi miniszter (OĽaNO) ismertették a legújabb intézkedéset és a jelenlegi járványügyi helyzetet.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment