Search by category:
Egyéb kategória

Megjelent az AC/DC új lemeze, a Power Up

Megjelent az AC/DC új lemeze, a Power Up
Hegedűs Norbert
2020. 11. 13., p – 11:11

2020. november 13., péntek – 11:11
AC/DC
Friss ikon
Off

Törzs

“Mindannyian úgy éreztük, Malcolm velünk van a stúdióban. Nagyon erős karakter volt, és bár már nincs velünk, mintha éreztük volna a jelenlétét” – fogalmazott a 73 éves Brian Johnson, az AC/DC frontembere.

Az énekes 2016-ban komoly halláskárosodása miatt kénytelen volt leállni a turnézással. De amióta egy csúcstechnológiát jelentő hallássegítő eszközt használ, nem volt akadálya, hogy visszatérjen a bandába, amelyben egy ideig a Guns n’ Rosesból ismert Axl Rose helyettesítette.

A Power Up-on tizenkét dal szerepel, ezeket a szólógitáros Angus Young (az egyetlen még élő zenész az AC/DC-t 1973-ban alapítók közül) válogatta a csapat elmúlt évtizedekben fel nem használt dalai közül.

“Amikor együtt dolgoztunk egy új albumon, mindig arra törekedtünk, hogy csupa rockslágert írjunk. Így aztán egy csomó szám nem fért fel a lemezekre, pedig ezek remek nóták voltak” – mondta a 65 éves Angus Young. A Power Up-ra került dalok többsége a 2000-tól 2008-ig tartó időszakban, a Stiff Upper Lip és a Black Ice című album megjelenése között született.

Angus Young szerint a kiválogatott dalok voltak Malcolm kedvencei. A lemez első kislemezes-videós dala, a Shot in the Dark már októberben megjelent és a klasszikus AC/DC hangzást idézi, amelyet a mennydörgő akkordokról legendássá vált korongok, a Highway to Hell (1979) vagy a Black in Black (1980) tették egyedivé.

A demenciában elhunyt gitáros-dalszerzőt, Malcolm Youngot a szintén nem fiatal unokaöccse, a 63 éves Stevie Young pótolta a zenekarban, mellette újra az AC/DC-ben játszik Phil Rudd dobos, akit 2015-ben kábítószer-birtoklás miatt ítéltek el, valamint Cliff Williams basszusgitáros, aki 2016-ban vonult vissza.

A Power Up-ot 2018-ban és 2019 elején rögzítették és 2020 tavaszán terveztek kiadni, a koronavírus-járvány azonban közbeszólt. Bár az AC/DC már elkezdte a próbákat néhány koncerthez, a projektet kénytelenek voltak félretenni, és végül most jelenhetett meg a lemez a Columbia Records/Sony Music gondozásában.

Bevezető

Megjelent az AC/DC új, sorrendben 17. albuma, a Power Up. A világhírű ausztrál rockzenekar hat év után dobott piacra új stúdiólemezt, amelyen a 2017-ben elhunyt alapító tag, Malcolm Young és gitáros testvére, Angus Young közös szerzeményei szerepelnek.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment