Search by category:
Egyéb kategória

A Hlas az önkéntes alapú tesztelést szorgalmazza

A Hlas az önkéntes alapú tesztelést szorgalmazza
Hegedűs Norbert
2020. 11. 19., cs – 17:04

2020. november 19., csütörtök – 17:15
Peter Pellegrini
Friss ikon
Off

Törzs

„Igor Matovič ismét belerángatná Szlovákiát a személyes politikai játékaiba egy újabb országos tesztelés formájában, annak ellenére, hogy a korábbiak esetében még mindig nem látni az egyértelmű egészségügyi hozadékot. Felszólítjuk őt, hogy a következő országos tesztelés, melyet az alkalmatlan antigén tesztekkel akarnak elvégezni, szigorúan önkéntes alapon valósuljon meg” – nyilatkozta Pellegrini.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányfőnek meg kellene győznie az embereket, hogy a tesztelés, ami személyesen az ő ötlete volt, hatásos fegyver a koronavírus ellen. „Ne büntetésekkel fenyegetőzve hajtsa az egész nemzetet a mintavételi helyekhez” – hangsúlyozta.

Matovič korábban bejelentette, hogy karácsonyig várhatóan sort kerítenek még egy tömeges tesztelésre. Részleteket egyelőre nem árult el. Annyit mondott, hogy az epidemiológusok és a központi válságstáb fontosnak ítélték az országos tesztelést, mert sikerült általa csökkenteni a napi esetszámot. Hozzátette: ha azt fogják tapasztalni, hogy az emberek nem akarnak részt venni az önkéntes tesztelésen, akkor decemberben teljes lezárásra lehet szükség.

Bevezető

A parlamenten kívüli Hlas – SD párt felszólította Igor Matovič (OĽANO) kormányfőt, hogy az esetleges további országos tesztelések szigorúan csak önkéntes alapon valósuljanak meg. A tesztelések hátterében a párt Matovič személyes politikai játékát látja. Ezt csütörtökön jelentette ki Peter Pellegrini volt kormányfő és a Hlas elnöke.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment