Search by category:
Egyéb kategória

Tartson káposztanapot!

Tartson káposztanapot!
Mészáros Richárd
2020. 11. 24., k – 19:32

2020. november 29., vasárnap – 19:06
káposzta
Friss ikon
Off

Törzs

A fehér káposztában sok a folsav, a C-, a B12-vitamin és a mangán, de tartalmaz szelént, amely serkenti az immunrendszert, és cinket, ezt a fontos nyomelemet. Antibakteriális fitoncidek és inozitol is van benne. A lila káposzta összetétele hasonló, mint a fehéré. Valamivel kevesebb rost van benne, viszont több szacharid, C-vitamin, béta-karotin és kétszer annyi vas, mint a fehér káposztában. A belőle készített étel íze sokkal erősebb.

Káposztaleves

Ha szeretne megszabadulni a salakanyagoktól, esetleg néhány kilótól, az alábbi fantasztikus káposztalevest feltétlenül próbálja ki:

 

Hozzávalók:

  • 1 fej fehér káposzta
  • 2 zöld paprika
  • 1 kg sárgarépa
  • 6 újhagyma
  • 1 közepes zeller
  • 5 paradicsom
  • 1 zöldséges leveskocka

Egy nagyobb fazekat töltsön meg vízzel. Minden zöldségfélét aprózzon fel, és tegye a vízbe. Amikor a leves forrni kezd, csökkentse a hőmérsékletet, s hagyja, hogy addig forrjon a víz, amíg a zöldség nem puhul meg. Ezután ízesítse leveskockával, és már tálalhatja is.

 

Cím
Próbálja ki!

A savanyú káposzta ízét a bakteriális erjedés adja meg. Hasznos mikroorganizmusokat tartalmaz, amelyek javítják az emésztést és a tápanyagok felszívódását. A fermentációval a káposztában kobalamin (B12-vitamin) képződik, ami a növényi ételekben nem nagyon fordul elő. Sok benne a piridoxin, a niacin, a pantoténsav, a kálium, a vas, a magnézium, a cink és a C-vitamin.

(izdravie-k)

Bevezető

Fehér, lila vagy savanyított káposzta – mindenkinek az egészségére válik. Kitűnően telít, kevés kalóriát és sok vitamint tartalmaz.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment