Search by category:
Egyéb kategória

Matovič: Az önkéntes alapú átfogó tesztelés nem elég hatékony

Matovič: Az önkéntes alapú átfogó tesztelés nem elég hatékony
Hegedűs Norbert
2020. 11. 25., sze – 16:48

2020. november 25., szerda – 17:00
Igor Matovič
Friss ikon
Off

Törzs

„Az elnök asszony velem ellentétben megengedheti magának, hogy valós felelősség nélkül nyilvánítson véleményt, és így kijelentheti, hogy önkéntessé kellene tenni a tesztelést, mert az embereknek ez tetszik” – jegyezte meg a kormányfő a központi válságstáb szerdai ülése előtt. Hozzátette: legfőbb ideje, hogy végre döntés szülessen az átfogó tesztelésről.

Arra, hogy a szakmai konzílium tagjai nem javasolják az országos tesztelést, a kormányfő azt válaszolta, hogy egyesek jelentős szabadságot élveznek, és lehet véleményük. A másik csoportba azok az emberek tartoznak, akik felelősek a kórházak állapotáért, és azért, hogy ne azok ne omoljanak össze. „Az első csoportba azok tartoznak, akiknek lehetőségük van megosztani a véleményüket, és úgy vélik, hogy jobb lenne a lockdown. A másik csoport a kormány, amelynek döntéseket kell hoznia” – fűzte hozzá.

Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter a szerdai kormányülés előtt arról beszélt, hogy figyelembe kell venni a szakmai konzílium álláspontját, ugyanakkor meg kell találni a módját a fertőzöttek kiszűrésének.

Bevezető

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szerint az önkéntes alapú átfogó tesztelés nem elég hatékony. Ezzel kapcsolatban a hétvégi tesztelés eredményeire hivatkozott, melyre csak bizonyos községekben került sor. A miniszterelnök Zuzana Čaputová államfő kijelentésére reagált, aki továbbra is az önkéntes alapú tesztelést szorgalmazza.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment