Search by category:
Egyéb kategória

Közzétette első, a magyar és a roma kisebbségnek szóló felhívását a KKA

Közzétette első, a magyar és a roma kisebbségnek szóló felhívását a KKA
Hegedűs Norbert
2020. 11. 25., sze – 17:09

2020. november 25., szerda – 17:30
Kisebbségi Kulturális Alap kultminor
Friss ikon
Off

Törzs

„A roma kisebbség irodalmi és kiadói tevékenységre nyújthat be pályázatot. A magyar kisebbség az összes programra és kísérőprogramra pályázhat, kivéve az amatőr és a hivatásos művészeti tevékenységet” – mondta Molnár Norbert, a KKA igazgatója.

Az igazgató tájékoztatása szerint a következő, az összes többi kisebbséget, köztük a roma közösséget is célzó pályázati felhívást 2020. november 30-án teszik közzé.

A KKA tizenhárom, hivatalosan elismert szlovákiai nemzeti kisebbség kultúrájának támogatását szolgáló állami intézmény. A törvény értelmében 2021-ben 7 600 000 eurót különítenek el a tevékenységek támogatására.

Az intézmény 2021-es támogatási struktúrájában elsőbbséget élvez a népszámlálás propagálásával és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással összefüggő tevékenység, különös tekintettel a kisebbségek jogairól szóló információkra.

Bevezető

Közzétette első, 2021-re vonatkozó pályázati felhívását a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA – Fond na podporu kultúry národnostných menšín – FPKNM). A felhívás a magyar és a roma kisebbséget célozza, a pályázatokat december 18-ig lehet benyújtani.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment