Search by category:
Egyéb kategória

A Turisztikai Világszervezet összehangolt intézkedéseket sürget

A Turisztikai Világszervezet összehangolt intézkedéseket sürget
Mészáros Richárd
2020. 12. 01., k – 08:17

2020. december 1., kedd – 09:30
koronavírus utazás
Friss ikon
Off

Törzs

„Kérjük, hogy fogadjanak el nemzetközi protokollokat az egyes országokból történő kilépés előtt végzett koronavírus-tesztekről, illetve azok elfogadásáról az érkezéskor” – hangsúlyozta közös közleményében a WTO, az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) és a spanyol idegenforgalmi minisztérium.

A dokumentumot a spanyol kormány által a Kanári-szigetek legnagyobb városában, Las Palmasban a világjárvány által leginkább sújtott egyik ágazat, a turizmus újraindításáról szervezett értekezlet végén fogadták el.

A spanyol kormány tájékoztatása szerint az értekezleten több mint 95 ország idegenforgalmi vezetője és mintegy száz vállalat vett részt.

A zárónyilatkozatban a konferencia résztvevői légifolyosók biztosítását is szorgalmazzák, hogy megkönnyítsék a turisztikai, illetve üzleti céllal történő utazásokat a hasonló járványügyi helyzetben lévő országok és városok között.

Az aláírók szerint nem kizárt világszerte több tízmillió állás megszűnése az ágazatban a koronavírus elleni védőoltás és a megfelelő kezelés megjelenésig.

Az aláírók nemzetközi szabványt sürgetnek a kontaktuskövetésre, ebben szerepelnének az utazók adatai, de azok bizalmas jellegének tiszteletben tartásával.

A Covid-19-betegség következtében az ENSZ madridi székhelyű szakosított turisztikai szervezete szerint 2020 első nyolc hónapjában szerte a világon 70 százalékkal esett vissza a külföldi turisták érkezése a 2019-es év azonos időszakához képest.

Bevezető

A koronavírus-ellenes egészségügyi intézkedések összehangolását és légifolyosók nyitását szorgalmazta hétfőn a Turisztikai Világszervezet (WTO) a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken tartott nemzetközi konferencia után.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment